Dienstag, 24. April 2012

Tuinkersschuimsoep

Bij gezond leven, hoort natuurlijk ook gezond eten.

Nu vind ik gezond eten heus erg belangrijk, maar nog veel belangrijker is het als het eten lekker is.
Bij de groentenkist die we krijgen, zitten ook altijd een aantal recepten en dit keer heb ik de tuinkersschuimsoep eens uitgeprobeerd.

Het recept:
voorgerecht voor 4 personen



Ingrediënten:
  • 100 g tuinkers
  • 1 middelgrote ui
  • 1 aardappel
  • 3/4 liter groentenbouillon
  • zout
  • peper
  • slagroom
Bereiding:

Aardappel en ui schillen en in kleine stukjes snijden. De ui zachtjes bakken, de bouillon erbij gieten, aardappel er bij en gaar laten koken. Een beetje tuinkers opzij leggen, de rest 5 minuten meekoken. Soep met de staafmixer pureren tot het schuimt, met zout en peper op smaak brengen; een schepje opgeklopte, ongezoete slagroom er op scheppen en met wat tuinkers versieren.

Door de tuinkers krijgt de soep een prachtige, felgroene kleur, waardoor het niet alleen een feest is om te eten (smaakt echt super), maar ook om naar te kijken.
Juist dit soort net wat andere manieren om dit soort gezonde spruiten te eten, zorgt er weer voor dat het menuplan er nog afwisselender uit komt te zien. Zeker als je kant-en-klaar maaltijden wilt vermijden, zijn dit soort snelle makkelijke receptjes een uitkomst.

Andere makkelijke recepten en natuurlijk ook ervaringen met dit recept zijn van harte welkom!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen