Donnerstag, 26. April 2012

Wandelen is gezond


Ja ja, iedereen weet het, maar is er ook iemand die het doet?

Het menselijk lichaam is gemaakt om te wandelen, het is onze primaire manier van voortbeweging, dus waarom doen we het zo weinig?
Vermoedelijk toch omdat het in de huidige tijd als "te langzaam" wordt gezien. Alles moet snel snel snel, niet alleen tijdens het werk, maar ook in de vrije tijd.

In plaats van regelmatig naar de winkel of de brievenbus te wandelen, nemen we liever de auto en gaan ´s avonds naar de sportschool, waar we op snelle muziek, vaak zo snel mogelijk bewegen, zodat we zo snel mogelijk afvallen/fit worden/spierballen kweken.
En dat terwijl het toch algemeen bekend is, dat het lichaam deze dingen beter verwerkt als het allemaal op een wat rustiger tempo gaat.

Wandelend kun je ook meer van je omgeving genieten. Nu geef ik natuurlijk onmiddelijk toe dat ik in een meer dan prachtige omgeving woon (dit is op dit moment mijn uitzicht vanaf het terras),

maar ook toen ik nog in Den Haag woonde, kon ik erg genieten van een wandeling door de wijk. Sommige mensen maken veel werk van hun voortuin of maken een klein geveltuintje, soms zie je zomaar een mooi vogeltje ergens in een boom of hebben mensen veel aandacht gegeven aan hun inrichting en ze hebben de gordijnen open gelaten, zodat jij er ook van kunt genieten :)

Dit is dus een pleidooi voor wandelen, want wandelen is gezond, je lichaam wordt er sterker van, je geest komt wat tot rust en je ziet een stuk meer van je omgeving.

Let op en maak onderweg wat foto´s van de mooie plekjes in je omgeving, je zult het zeker een stuk meer gaan waarderen!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen